Головна Новини За шість місяців знешкодили сім злочинних угрупувань

За шість місяців знешкодили сім злочинних угрупувань

Боротьба зі злочинами вчиненими у складі організованих груп залишається пріоритетним напрямком роботи для прокуратури області та всіх правоохоронних структур. За пів року правоохоронці викрили та знешкодили сім організованих злочинних груп за участю 26 осіб, стосовно яких до суду скеровано 8 обвинувальних актів.

«Завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 5 осіб, які впродовж 2019 – 2020 років підробляли та збували по території всієї України свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та посвідчення водія, – розповів Петро Бойко, прокурор Тернопільської області. – Група діяла на території Тернопільської, Запорізької, Київської, Івано-Франківської та інших областей. Підроблені офіційні документи із нанесеними голографічними захисними елементами збували дистанційним методом за допомогою ТОВ «Нова Пошта» та використовуючи соцмережі. Організатору групи призначено покарання у виді обмеження волі до 5 років з конфіскацією усього майна. Іншим чотирьом учасникам позбавлення волі від 4 до 5 років з призначенням іспитового строку від 1 до 3 років.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо трьох учасників міжрегіональної групи, які займалися викраденням ікон та інших творів сакрального мистецтва з храмів. Три ікони вже повернули та обсяг викраденого значний. Люди звертаються з храмів, з різних куточків України приїжджають подивитися їхні чи ні. Поки що значного співпадіння немає. У справі призначено ряд експертиз.
Скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно трьох членів організованої групи, які упродовж 2019-2020 років виготовляли і збували алкогольні напої з підробленими марками акцизного податку. Досудове розслідування проводилося слідчим підрозділом Державної фіскальної служби в області.

Так само скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням групи осіб, які шахрайським способом, застосовуючи фразу «Ваш син потрапив до поліції!», видурили у жителів області понад мільйон гривень. Справа у суді, чекаємо законного рішення. Правоохоронцями викрито три організовані злочині групи, стосовно двох з яких, до суду скеровано обвинувальні акти щодо 9 осіб, які на території Тернопільської та інших областей вчинили понад 160 злочинів у сфері обігу наркотичних засобів. Загалом у цій сфері обліковано 273 кримінальні правопорушення, з них щодо збуту наркотиків – 166. До суду скеровано 48 обвинувальних актів даної категорії злочинів.».