Головна Новини За футбольні нагороди у Заліщиках боролися ветерани

За футбольні нагороди у Заліщиках боролися ветерани

Федерація футболу Заліщицького району Тернопільщини організувала міжобласний ветеранський турнір пам”яті майстра спорту Петра Дідика.
Відомий на Тернопіллі та поза межами області футболіст грав у командах майстрів України та Казахстану, зокрема за тернопільську “Ниву”, чортківський “Кристал”, заліщицький “Дністер”… А звання “майстра спорту” здобув у Казахстані, де став чемпіоном країни у складі команди “Іртиш” (Павлоград) у ролі капітана команди. Своє футбольне довголіття Петро Миколайович завершив у 44-річному віці, ставши у 2004 році чемпіоном області у складі заліщицького “Дністра”. Згодом тренував цю команду, яка виступала у першості області, був директором місцевої ДЮСШ.
На жаль, трагічний випадок обірвав дочасно його життя, але пам”ять про Петра Дідика бережуть його родина, друзі, побратими, з якими він грав на футбольних полях України.
14 жовтня – у день відзначення Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня Українського козацтва та 75-річчя створення УПА, – у Заліщиках на стадіоні “Дністер” зібралися команди ветеранів, щоб взяти участь у турнірі пам”яті відомого футболіста.
У перших матчах турніру господарі-ветерани місцевого “Дністра” перемогли команду “Рочин” (Соснівка, Львівська обл.) – 3:1, а “Буковина-ретро” (Чернівці) з таким же рахунком здолала ветеранів тернопільської “Ниви”.
У грі за третє місце тернополяни перемогли львів”ян – 2:1, а у фіналі зустрілися заліщани та буковинці. Переможцями турніру став заліщицький “Дністер”.
Нагороди футболістам-ветеранам: перехідний кубок переможцям, кубки командам-учасницям, грамоти та пам”ятні медалі за участь у турнірі, відзнаки найкращим гравцям вручали завідувач відділу освіти, молоді та спорту Заліщицької РДА Надія Підгреб”я, голова Федерації футболу району, заступник голови районної ради Василь Лопушняк, директор РК ФСТ “Колос” Ігор Мамалига, активний уболівальник та організатор футбольних заходів краю, прес-секретар “Дністра” Петро Рацин.
І, звичайно, той, хто фінансово приклався до організації турніру – меценат Ігор Федюк, один із найкращих друзів Петра Дідика, який протягом багатьох років опікується розвитком футболу на теренах району і, зокрема, допомагає юним футболістам місцевої ДЮСШ.
Спомини про Петра Дідика продовжились опісля у колі друзів та родини, які – особливо заліщани із “Дністра” та тернополяни із “Ниви”, а також дружина Петра Миколайовича Галина – згадували про футбольні баталії на полях та участь Петра Дідика у них. На відкритті турніру були присутні батько Петра Дідика – Микола Микитович та молодший брат Сергій.
Турнір обіцяє стати традиційним у футбольному календарі області та району.
Олег Вістовський.
Світлини автора.