Головна Новини За фейкове оформлення робочої візи тернополянка віддала 10 тисяч грн

За фейкове оформлення робочої візи тернополянка віддала 10 тисяч грн

Майже 10 000 гривень жителька обласного центру перерахувала на невідомий банківський рахунок. Суму вона обумовила з роботодавцем-аферистом, який мав оформити жінці роботу візу в одну із країн Європи. 

Зі слів потерпілої, в мережі – Інтернет вона знайшла оголошення про роботу. Зв’язавшись з незнайомцем, останній попросив надіслати копії документів та суму за його послуги.

Тернополянка переказала кошти, а вже через декілька днів зрозуміла, що потерпіла від рук аферистів, адже пройдисвіт вимкнув засіб зв’язку. 

За даним фактом працівники територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 190 ККУ. Правоохоронці розповідають, що популярна схема обману – оформлення робочої візи за гроші.

Агентство може запропонувати “вирішити всі ваші питання” за певну суму або навіть видати себе за елітну компанію, яка завжди все робить за своїх клієнтів (і це єдиний варіант співпраці). Швидше за все, перед вами звичайні шахраї. Варто заплатити – вони безслідно зникнуть або повідомлять, що консульство відмовило вам у візі. 

Будь-яка людина, яка хоче працевлаштуватися за кордоном, повинна сама оформити собі робочу візу. Запам’ятайте: ніхто не може подати документи замість вас: особиста явка в консульство обов’язкове. А, щоб результат був позитивним, необхідно зібрати цілий пакет документів. Найкраще вибирати виключно легальну форму працевлаштування. Не спокушайтеся високими зарплатами, які можуть запропонувати за неофіційну працю.