Головна Новини За те що зняв арешт з майна працівник виконавчої служби відсидить 5...

За те що зняв арешт з майна працівник виконавчої служби відсидить 5 років

судАпеляційний суд, підтримавши позицію прокуратури Тернопільської області, 10 червня 2015 року скасував рішення першої інстанції та призначив реальну міру покарання начальнику відділу державної виконавчої служби у одному з районів за одержання неправомірної вигоди.  

У суді державним обвинувачем доведено, що посадовець, займаючи відповідальне становище, отримав від місцевого жителя 5 000 грн. хабара за сприяння у підготовці необхідних документів для безперешкодного зняття арешту з майна.  

За вчинення цього злочину районний суд засудив чиновника до 5 років позбавлення волі та, застосувавши ст. 75 КК України, звільнив його від відбування основного покарання з випробуванням, визначивши іспитовий строк 2 роки. Прокуратура, не погодившись з невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості злочину, внесла апеляцію до суду вищої інстанції.

Апеляційний суд, підтримавши позицію прокуратури, скасував вирок районного суду і ухвалив новий, яким обвинуваченого засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах юстиції строком на 3 роки та з конфіскацією майна. Також цим вироком його позбавлено 12 рангу державного службовця