Головна Новини За те що віддав “Загребелля” чиновник може сісти на шість років

За те що віддав “Загребелля” чиновник може сісти на шість років

суд22 травня 2015 року прокуратура Тернопільської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника одного з відділів Держземагентства в області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2012 році посадовець незаконно змінив цільове призначення земельної ділянки в регіональному ландшафтному парку «Загребелля» та, погодивши кадастровий план технічної документації, видав підприємству на цю землю державний акт на право власності.

Унаслідок цих протиправних дій чиновника із земель державного лісового фонду вибула земельна ділянка загальною площею 2,54 га та вартістю понад 8 млн. грн.

На даний час обвинувачений перебуває під заставою у розмірі 365 тис. грн. та відсторонений від займаної посади.

Довідково: санкцією інкримінованого посадовцю злочину передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.