Головна Новини За те щоб відкосити від армії 6 тисяч гривень

За те щоб відкосити від армії 6 тисяч гривень

habari-meditsinaПрокуратура міста Тернополя здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Так, встановлено, що 27 травня 2015 року тернополянин, колишній медичний працівник одного з лікувальних закладів міста, в минулому – член лікарської комісії вимагав неправомірну вигоду в сумі 6000 гривень від мешканця Тернопільського району за сприяння у позитивному вирішенні питання з посадовими особами військкомату щодо не проходження останнім строкової військової служби в Збройних силах України.

Під час огляду місця події виявлено та вилучено 6 000 гривень.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення екс-медику підозри у вчиненні зазначеного злочину, обрання йому міри запобіжного заходу брання запобіжного заходу досудове розслідування триває.

Додатково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна та із спеціальною конфіскацією.