Головна Новини За сприяння Ігоря Гуди у Петриківському геріатричному пансіонаті печуть великодні паски для...

За сприяння Ігоря Гуди у Петриківському геріатричному пансіонаті печуть великодні паски для нужденних людей

У Петриківському обласному геріатричному пансіонаті  що біля Тернополя, розпочали випікати паски для людей, які опинились в складних життєвих обставинах. Ініціатива влаштувати акцію «Великодня паска потребуючим» належить підприємцю та меценату, фундатору благодійного фонду «Твори добро» Ігорю Гуді, відбувається вона за підтримки Тернопільсько-зборівської Архиєпархії УГКЦ та з благословення Архиєпископа і Митрополита Василя Семенюка.
Символічно те, що над пакуванням великодніх гостинців працюють мешканці геріатричного пансіонату, які доживають віку в будинку пристарілих. Втім, вони охоче запропонували свою допомогу і з великою радістю формують частунки для тих, хто не має можливості купити на Великдень найнеобхідніше.
Ігор Гуда закупив для випічки все необхідне та надав фінансову підтримку. Каже, що ідея влаштувати спільну акцію виникла вже давно, адже меценат не раз навідував стареньких в геріатричному будинку та всіляко їх підтримував. Сьогодні, у передвеликодній час, мешканці геріатричного пансіонату допомагають у фасуванні і пакуванні пасок для інших геріатричних будинків Тернопільської області.
— Людям, які залишились на схилі літ самотніми, дуже важливо відчувати себе потрібними суспільству. Їм важливо відчувати, що їх люблять та турбуються. Коли я бував у геріатричному будинку попередні рази, мені показували чудові вироби підопічних: це і вишивка, і вироби з бісеру, і різноманітні вироби ручної роботи. Зараз, коли вони мають можливість долучитись до допомоги іншим, їхні очі горять ще більше. Потребуючі, які отримають ці великодні дарунки, відчують їхню турботу і любов, — вважає Ігор Гуда.
Уже наступного тижня понад тисячі великодніх пасок, випечених у Петриківському пансіонаті, Благодійний фонд Ігоря Гуди відвезе літнім людям у геріатричні будинки області, а представники духовенства Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ та інші християнські організації роздаватимуть освячені паски потребуючим людям, аби кожен українець у Великий день Воскресіння Христового відчув себе незабутим і потрібним.
– Ми, мешканці Петриківського пансіонату робимо пасочки бідним людям по інших пансіонатах. Так ми допомагаємо, щоби люди знали, що є таке свято як Великдень. І думаємо, що вони будуть раді нашим дарункам  – говорить Леся Романська, мешканка Петриківського обласного геріатричного пансіонату. ЇЇ також доповнює Стефанія Рекуш –  Ми від щирої душі тим бідним людям, які не можуть того сотворити і зробити того, що ми робимо – допомагаємо. Міцного здоров’я, згоди між ними, і нехай Господь Бог їм допомагає у їхньому безсильному житті.
— Зрілість суспільства визначається тим, як ми ставимося до літніх людей, — каже Ігор Гуда. — Старенькі потребують нашої уваги й опіки, а надто ті, хто через різні життєві обставини залишився самотнім.
Поки робота в пекарні активно триває. Перші запашні паски пакують, а вже незабаром їх завезуть потребуючим, щоби на Великдень вони відчули турботу та опіку.