Головна Новини За рік роботи тернопільські патрульні “заробили” шість мільйонів

За рік роботи тернопільські патрульні “заробили” шість мільйонів

Річницю з початку роботи у Тернополі відзначили місцеві поліцейські 12 березня. Що вдалося зробити за цей час коротко розповів начальник Управління патрульної поліції Володимир Струк під час прес-конференції 13 березня.
– За рік патрульні опрацювали 67 184 події: понад 31 тисячу правопорушень ми самостійно виявили і 36 023 отримали викликів від громадян, – розповів Володимир Струк. – Ми склали 20 974 постанови про сплату штрафів на 6 мільйонів 5 тисяч 960 гривень. З них було сплачено 4 мільйони 818 тисяч 121 гривню. Середній час прибуття патрульних на місце події – 7 хвилин. За рік було зареєстровано 956 ДТП, з них 193 з потерпілими. Було складено 818 протоколів за керування транспортним засобом напідпитку, 112 дорожньо-транспортних пригод скоїли водії у нетверезому стані. За гарячими слідами затримано підозрюваних у вчинені 209 злочинів. З них крадіжок – 45, грабежів – 9, розбоїв – 1, хуліганство – 5, злочини пов’язані із наркотиками – 38. Було також 506 дрібних хуліганств. Більше тисячі адмінматеріалів склали за вживання спиртних напоїв або перебування у нетверезому стані у громадських місцях.
Наразі патрульні обслуговують територію Тернополя, сіл Біла, Петрики і Кутківці. Після набору нових працівників планують розширити межі діяльності на дороги державного і міжнародного значення. Які саме це будуть дороги і стаціонарні пости стане відомо після розширення штату патрульних – тоді у відомстві зможуть розрахувати, які дороги області зможуть взяти на обслуговування.