Головна Новини За рік на Тернопільщині почало діяти 120 приватних сонячних електростанцій

За рік на Тернопільщині почало діяти 120 приватних сонячних електростанцій

Мешканці Тернопільщини все активніше обирають сонячну енергію як альтернативу природному газу. За останній рік тут почало діяти 120 приватних сонячних електростанцій, повідомляє Укрінформ

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак.

«За кількістю домогосподарств, де вже встановлено сонячні електроустановки Тернопільщина посідає друге місце в Україні. Тільки за останній рік тут почало діяти 120 приватних сонячних станцій. Визначено 4 об’єкти бюджетної сфери, на яких  впроваджуватиметься пілотний проект із встановлення сонячних водонагрівних систем у закладах медичної сфери», – сказав Крисак.

За його словами, такій тенденції сприяє запровадження «зеленого» тарифу на електроенергію, що дозволяє домогосподарствам за вигідним тарифом продавати надлишок згенерованої сонячної електроенергії в мережу.

Зараз в області також розроблено проекти будівництва сонячних фотоелектричних станцій у двох районах Тернопільщини потужністю у 19 та 11,5 МВт.

У цілому ж, використання альтернативних джерел енергії, в першу чергу місцевих видів палива, дозволить області майже на 70% замінити споживання природного газу.

3