Головна Новини За півроку патрульні наклали штрафів майже на чотири мільйони гривень

За півроку патрульні наклали штрафів майже на чотири мільйони гривень

Більше півроку працює у Тернополі патрульна поліція. У відомстві зазначають, зо за цей час їм вдалося розблокувати місто від стихійного паркування, а на дорогах стало безпечніше.

«Думаю, результати нашої діяльності зауважив кожен тернополянин,- каже Олег Сороковий, тимчасово виконуючий обов’язки начальника УПП в Тернополі. – Місто розблоковане від стихійного паркування, на дорогах стало більш безпечніше, порушники стали менш нахабнішими, пішоходи та водії менше порушують правила. Проводиться робота зі стихійною торгівлею, на що неодноразово скаржаться городяни. Середній час прибуття екіпажу на виклик складає сім з половиною хвилин. Для Тернополя це хороший показник. Зросла довіра громадян до працівників поліції, зокрема патрульної, вони звертаються на гарячу лінію «102» і до поліцейських під час патрулювання, тому що розуміють, що патрульні на їхній стороні, можуть захистити їхні права, свободи та інтереси, що основною метою роботи поліцейського є служити і захищати. Якщо подивитися на динаміку змін кількості завдань та дзвінків на лінію «102» за повні місяці роботи, то можна говорити про зменшення загальної кількості правопорушень в місті.».

За півроку патурльними було опрацьовано 54 584 події, вони відреагували на 35 030 викликів з лінії 102 та зафіксували 17 768 порушень самостійно. Поліцейські склали 13 963 адмінматеріали, 12 852 з яких в сфері безпеки дорожнього руху. Сума накладених штрафів становить 3 851 149 гривень. 2 953 343 гривень порушники вже сплатили. За цей час патрульні оформили 547 ДТП, з яких 118 з потерпілими, де загинуло 9 осіб (4 у лікарні, 1 по дорозі в лікарню і 4 на місці ДТП) і травмувалося 139. Основним видом ДТП є: зіткнення – 290 випадків, наїзд на транспортний засіб – 116, наїзд на перешкоду – 66, наїзд на пішохода – 57 (загинуло – 5, травмовано – 52), наїзд на велосипедиста – 12 (загинуло – 2, травмовано – 8). Поліцейськими було складено 317 протоколів за керування транспортним засобом в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Під дією алкоголю було скоєно понад 40 ДТП. На арештмайданчик доправлено 130 автомобілів.

«Основними порушеннями на дорогах є керування транспортним засобом без необхідних документів, найчастіше без страхового полісу, порушення правил зупинки та стоянки, – доповнив Олег Сороковий. – А розмови по мобільному набули масового явища: жоден водій не користується гарнітурою до телефону, яка дозволяє спілкуватися, не тримаючи телефон у руках, щоб не порушувати правила. Коштує вона до 100 гривень. Коли водій спілкується по телефону, то розсіює увагу і це може спричинити ДТП. Штраф за це становить 425 гривень. Штраф за відсутність будь-яких документів такий же.».

Загалом Управлінням патрульної поліції у Тернополі накладено штрафів на суму 3 887 200 гривень, а сплачено вже – 2 958 217. Крім цього, за гарячими слідами поліцейські найчастіше розкривали такі злочини: крадіжки – 37, нанесення тілесних ушкоджень – 23, незаконний обіг наркотиків – 16, незаконне поводження із зброєю – 5, підробка документів – 7, злочини проти експлуатації транспорту, зокрема, невідповідність номера кузова та інші – 8.