Головна Новини За порушення ПДР тернопільські даішники беруть “Сковороду” і більше

За порушення ПДР тернопільські даішники беруть “Сковороду” і більше

ДАІНачальник управління міліції Олександр Богомол розповів, що хоче аби реформа ДАІ відбулася, як можна швидше. Він також обурений «видимістю» боротьби з хабарництвом в тернопільському ДАІ.

«Мені про це вже навіть друзі повідомляють. Але я їм кажу: треба було дзвонити мені до  дачі хабара, щоб це задокументувати.  Нещодавно у ДАІ зареєстрували дачу інспектору 100 грн. Це штучне накручування показників. Я казав начальнику обласної ДАІ, що мене така робота не цікавить. Всі ж знають, скільки насправді коштує відкупитися. За просте порушення водії платять від 500 до 1 тис грн. За керування в стані алкогольного сп’яніння – 5 тис грн., бо там серйозніші наслідки. І тут особливо неприємно, бо недопустимо як сідати за кермом випивши, так і брати кошти, щоб такого мерзотника відпустити», – наголосив Олександр Богомол.

На його думку, викорінити корупцію в лавах ДАІ можливо завдяки постійній відеотрансляції їхніх дій.

«Має працювати постійно відеореєстратор в салоні, на нагрудному знаку – теж веб-камера. Якщо камери будуть систематично ламатися чи відключатися ,то такому працівнику доведеться шукати інше місце роботи. Сподіваюся, що ініціативи міністерства щодо реформування відомства дасть результати і нам таки вдасться побороти корупцію в ДАІ», – зазначив Олександр Богомол.