Головна Новини За платні медогляди школярів в Монастириській поліклініці взялась поліція

За платні медогляди школярів в Монастириській поліклініці взялась поліція

Кримінальне провадження за фактом проведення платних медоглядів школярів та абітурієнтів у Монастириській поліклініці порушили правоохоронці.

Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук радник Міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол, відповідаючи на десятки звернень по цій резонансній проблемі, пише Терміново

“За вказаним фактом працівниками Монастириського відділення поліції внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, передбаченою ч.1 Ст.184 Кримінального кодексу  України – “Порушення права на безоплатну медичну допомогу”. На даний час проводяться слідчі (розшукові) дії з метою встановлення усіх обставин зазначених подій”, – написав Апостол. 

Нагадаємо, нещодавно Монастириська активістка Світлана Безділь повідомила про те, що у районній поліклініці беруть кошти за проходження медогляду школярів та абітурієнтів. Аркуш з реквізитами і вартістю жінка отримала від завідувача поліклінікою, коли її донька-випускниця проходила медогляд.

Світлана Безділь подала заяву в поліцію.  Одразу наступного дня після того, як активістка оприлюднила проблему, плату за медогляд школярів та абітурієнтів у Монастириській поліклініці скасували.