Головна Новини За нічний розбійний напад у Тернополі рецидивіст отримав сім років тюрми

За нічний розбійний напад у Тернополі рецидивіст отримав сім років тюрми

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги обвинуваченого Ігоря К. та його захисника на вирок Тернопільського міськрайонного суду від 7 червня 2021 року.

Так, судом визнано доведеним, що 28 серпня 2019 року, о 3 год. 40 хв. ночі 27-річний Ігор К. на вулиці Симоненка у Тернополі скоїв розбійний напад на Алісу Ж., приставивши ніж їй до шиї. Штовхнув її на землю та наказав віддати гроші. Боячись за своє життя і здоров’я, дівчина віддала сумку й попросила відпустити її. У цей момент вона рукою схопила за лезо ножа, відштовхнула нападника і почала втікати.

Зловмисник наздогнав її, штовхнув на землю, сів зверху й почав душити. Потерпіла втратила свідомість, а обвинувачений, після того як оглянув її кишені та, не виявивши жодних цінних речей, втік з місця злочину, прихопивши її сумку. Дівчина залишилася у непритомному стані, пише Свобода.

Своїми злочинними діями обвинувачений спричинив потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму понад 2 тис. 730 грн.

Судом встановлено, що обвинувачений, будучи раніше неодноразово судимим за вчинення умисних злочинів, на шлях виправлення не став, а, перебуваючи під адміністративним наглядом по місцю постійного проживання у с. Добриводи Збаразького району, 20 серпня 2019 року самовільно залишив місце проживання та поїхав у Тернопіль, де його і затримали 29 серпня працівники Тернопільського відділу поліції – за підозрою у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду Ігоря К. визнано винним за ч.2 ст. 187 КК України (розбій, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, особою, яка раніше вчинила розбій), ст. 395 КК України (порушення правил адміністративного нагляду, а саме самовільне залишення особою місця проживання з метою ухилення від адміністративного нагляду). Йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Цивільний позов потерпілої Аліси Ж. задоволено частково та стягнуто з Ігоря К. 4 тис. 679 грн завданої матеріальної та 30 тис. грн моральної шкоди.

Не погодившись із судовим рішенням, обвинувачений та його захисник подали апеляційні скарги, в яких просили вирок суду першої інстанції скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд у суді першої інстанції.

Колегія суддів, заслухавши доповідь судді, доводи обвинуваченого та його захисника, думку прокурора і представника потерпілої, перевіривши матеріали кримінального провадження в межах поданих апеляційних скаргах, прийшла до висновку, що суд першої інстанції виніс законне, обґрунтоване та вмотивоване рішення і підстави для його скасування немає.

З урахуванням наведеного, Тернопільський апеляційний суд прийшов до висновку, що апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника слід залишити без задоволення, а вирок Тернопільського міськрайонного суду — без змін, повідомили у пресслужбі Тернопільського апеляційного суду.