Головна Новини За нечуваний апетит до грошей депутат відсидить 2 роки

За нечуваний апетит до грошей депутат відсидить 2 роки

Минулого року, 31 липня СБУ затримала на гарячому в ресторані “Галич” депутата Тернопільської обасної ради керівника “Архбудсервісу” Андрія Козака.

За повідомленнням прокуратури Тернопільської області суд визнав винним обвинуваченого за ч.1 ст.190 КК України , за ч.4 ст.27 ч.2 ст.15 ч.1 ст.369 КК України та призначив йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

Розслідуванням встановлено, що директор комунального підприємства та одночасно депутат облради«Архбудсервіс» у липні 2015 року переконав підприємця –підрядника, у необхідності передачі коштів нібито для чиновників міськради за сприяння у подальшому фінансуванні робіт з утеплення двох житлових багатоквартирних будинків. Насправді, посадовець сам придумав схему привласнення 30 000 гривень та не збирався ці гроші нікому передавати. Підприємець, що займався термомодернізацією будинків звернувся до правоохоронців із заявою про вимагання у нього грошей. Керівник комунального підприємства був затриманий під час одержання ним 30 000 гривень неправомірної вигоди.