Головна Новини За невиконання договору суд зобов’язав туроператора повернути клієнту кошти

За невиконання договору суд зобов’язав туроператора повернути клієнту кошти

Колегія суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду Тернопільської області відхилила апеляційну скаргу приватного підприємця Ірини Ш. на рішення Теребовлянського районного суду, яким із неї на користь Оксани В. стягнуто понад 12 тис. 550 грн. матеріальної шкоди за невиконаний договір та ненадані туристичні послуги, про це пвідомили в прес-службі апеляційного суду Тернопільської області.
Сама апелянт-відповідачка в судове засідання не з’явилась, хоча була належним чином повідомлена про дату і час слухання справи. Тож позивачка Оксана В. розповіла, що в червні 2014 року вона вирішила відпочити з дітьми в Болгарії та звернулась в агенцію горящих путівок «T» і уклала договір щодо надання туристичних послуг підприємцем Іриною Ш. За тиждень відпочинку жінка сплатила майже 440 євро, що в національній валюті становить понад 12 тис. 550 грн.

В свою чергу підприємець повідомила дату виїзду, місце і час посадки в автобус, найменування та розташування готелю, умови та тривалість проживання. Також відповідачка сказала, що для поселення в готель потрібен ваучер, який Оксані В. передасть водій автобуса. Проте ані в укладеному договорі, ні під час консультацій не сказала, що вона є лише туристичним агентом туристичного оператора “I”. Також Ірина Ш. не поінформувала клієнтку, що ваучер виписує туроператор: про це позивачці стало відомо вже в суді під час розгляду позовної заяви.

У вказаний час Оксана В. з двома дітьми приїхала до Чорткова, однак автобуса вони так і не дочекались, і поїздка не відбулася. Все літо вона неодноразово зверталася до Ірини Ш. і та запевняла, що поїздка відбудеться, але пізніше. Зрештою жінка звернулась до підприємця з вимогою повернути гроші, але та відмовилась.

Розглянувши справу в межах доводів апеляційної скарги, перевіривши законність та обґрунтованість рішення, заслухавши пояснення позивачки та її представника, колегія суддів прийшла до висновку, що апеляційна скарга турагента Ірини Ш. до задоволення не підлягає та залишила без змін рішення суду першої інстанції.