Головна Новини За місяць у Тернополі спіймали 96 п’яних водіїв

За місяць у Тернополі спіймали 96 п’яних водіїв

Упродовж місяця патрульні поліцейські приділяли посилену увагу водіям на дорогах міста. Вони намагалися попередити транспортні пригоди та нагадували людям за кермом і пішоходам про важливість дотримання правил дорожнього руху.

«Під час акції «Безпека руху» щодня додатково заступали на роботу по 20 екіпажів, – розповів Олег Сороковий, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Патрульної поліції Тернополя. – В цей час патрульні прискіпливіше досліджували місця концентрації ДТП, обстежували технічний стан мережі доріг, звертали увагу водіїв на ті порушення, які найчастіше призводять до аварій: режим швидкості, правила обгону, проїзд перехресть, курування в стані сп’яніння. Статистика свідчить, що кожна четверта пригода відбувається через перевищення швидкості, а кожна п’ята – через порушення правил маневрування. Результат проведеного місячника наступний: ДТП з летальними випадками зменшилося в 5 разів. У період з 12 серпня до 12 вересня в аварії загинула тільки одна людина, тоді як в попередній місяць – 5 осіб. Травмованих в дорожньо-транспортних пригодах було 20 людей, а в попередній місяць – 35. Загалом, щодоби на службу заступало в середньому 70 поліцейських батальйону Управління патрульної поліції у Тернополі та задіювали 26 службових транспортних засобів.».

За період проведення місячника безпеки дорожнього руху було виявлено 3 133 факти порушення ПДР, з них 96 випадків – це керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. Це третина від загальної кількості зафіксованих випадків керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння з часу роботи Управління патрульної поліції в Тернополі. Також виявлено 94 факти порушення правил обгону, 308 порушень правил проїзду перехресть. Зафіксовано 19 фактів здійснення пасажирських перевезень без ліцензії. Перевіряли патрульні також громадський пасажирський транспорт і таксистів.

«За час посиленого патрулювання на дорогах водії скаржилися на те, що інспектори вимогливо ставляться до них за дрібні порушення, – каже Іван Скороденюк, заступник командира батальйону УПП в Тернополі. – Ми стараємось жити за європейськими принципами, тому кожен водій має усвідомлювати, що має бути відповідальність за будь-яке порушення, і водій несе відповідальність не тільки за своє життя і здоров’я, а й інших учасників дорожнього руху. Щодо перевізників, то ми спільно з «ТрансБезпекою» провели 52 рейди і виявили 19 водіїв, які керували транспортним засобом без ліцензії. Найчастіше порушення серед перевізників – незадовільний технічній стан авто. Були й інші порушення. Наприклад водій тролейбуса №10 з переповненим салоном проїхав на червоний сигнал світлофора. Водій іншого тролейбуса на Лесі Українки не включив сигнал повороту і підрізав транспортний засіб праворуч від нього. Найбільш злісні порушники дорожнього руху – водії таксі, вони також сідають за кермо у стані алкогольного сп’яніння. Наприклад, 13 вересня на Чумацькій ми зупинили таксиста, який сам був п’яний і віз п’яних пасажирів з Дальнього пляжу. В медзакладі з’ясувалося, що його показник вмісту алкоголю в крові перевищує норму в 10 разів – 1,98 проміле. За півроку було три випадки коли патрульні затримували таксистів у яких вміст алкоголю в крові був не менше 1,5 проміле. Водіїв маршруток часто штрафують за розмови по телефону під час керування. Вони у нас виявляється можуть одночасно робити декілька справ: пити каву, розмовляти по мобільному, приймають або передавати гроші за проїзд тощо. Часто на Живова, в районі ринку, вони висаджують пасажирів зупиняючись у другому ряду, наражаючи пасажирів на небезпеку.».

З 12 серпня до 12 вересня на території Тернополя працівники Управління патрульної поліції зафіксували 106 ДТП, з них 19 з травмованими. Розподіл за видами ДТП наступний: 52 зіткнення, 26 наїздів на транспортний засіб, що стоїть, 11 наїздів на перешкоду, 10 наїздів на пішохода, 4 наїзди на велосипедиста, 1 падіння вантажа і 1 падіння пасажира. У стані алкогольного сп’яніння було скоєно 9 ДТП.