Головна Новини За матеріалами СБУ судитимуть організаторку псевдореферендумуна окупованих територіях Запоріжжя

За матеріалами СБУ судитимуть організаторку псевдореферендуму
на окупованих територіях Запоріжжя

Тернопільським управлінням СБУ завершено розслідування колабораційної діяльності жительки селища Розівка, яка добровільно пішла на співпрацю з ворогом та приєдналась до органів окупаційної адміністрації в Запорізькій області.

“Слідчими встановлено, що після захоплення окупантами Розівки зрадниця брала участь у мітингах окупаційної влади та закликала співгромадян підтримати приєднання населеного пункту до складу «донецької народної республіки».

Також проросійськи налаштована колаборантка допомагала загарбникам організовувати фейковий плебісцит про «приєднання» Запоріжжя до складу країни-агресора, агітувала громадян брати участь у голосуванні, координувала роботу представників т.зв. «виборчої комісії», а також забезпечувала доставлення вже заповнених бюлетенів для підрахунку.

Досудове розслідування протиправної діяльності зрадниці завершено за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури, а обвинувальний акт разом із беззаперечними доказами її вини скеровано до суду.

За порушення ч.5 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років”- повідомив речник Тернопільського обласного управління СБУ Петро Королюк.

Системна робота Служби безпеки з документування діяльності організаторів незаконного псевдореферендум на тимчасово окупованих територіях України триває, адже злочини проти основ національної державності не мають строку давності і кожен винний рано чи пізно відповідатиме за законом.