Головна Новини За кошти від продажу приміщення ресторану “Україна” куплять 20 нових автобусів

За кошти від продажу приміщення ресторану “Україна” куплять 20 нових автобусів

Двадцять хвилин тривала двадцять девята позачергова сесія Тернопільської міської ради. На порядок денний засідання було винесено чотири питання. Основна причина, чому скликали позачергову сесію – це прийняття рішення про добровільне приєднання навколишніх сіл до Тернопільської територіальної громади, пише За Збручем.

– Ми уже на завершенні процесу приєднання, – каже міський голова Сергій Надал. – Необхідність скликати позачергову сесію виникла тому, що Уряд і Міністерство фінансів попросили до 15 числа прийняти рішення про добровільне приєднання, щоб ми вже могли формувати спільний бюджет на 2019 рік. Наступним етапом після нашого рішення буде Постанова уряду про створення об’єднаної територіальної громади і з 2019 року ми почнемо жити вже в умовах об’єднаної громади.

Цей проект рішення підтримали 34 депутати.

Кількахвилинне обговорення викликало питання «Про надання дозволу». Йдеться про питання, яке викликало багато запитань та зауважень на минулій сесії – продаж майна ресторану «Україна», де зараз розташований заклад «Файне місто».

– На попередній сесії виникало багато запитань стосовно того, чи це доцільно, яка вартість, чи не зашвидко це зроблено, – прокоментував Сергій Надал. – Тоді, враховуючи пропозиції журналістів та громадськості, було моє доручення у Фонду майна замовити незалежного експерта та провести оцінку скільки це майно може коштувати. Маємо результати оцінки де визначена вартість – 30 мільйонів гривень. Якщо сесія дасть дозвіл на продаж, то по процедурі буде замолена офіційна оцінка майна, але для того, щоб ми мали гарантію, що ця ціна не буде меншою, ми рекомендуємо прописати в рішенні, що дозволити продаж, але при умові не менше 30 мільйонів. У пункті другому рішення також вказано: «Управлінню обліку контролю за використанням комунального майна здійснити продаж об’єкту зазначеного у рішенні за ціною не менше 30 мільйонів без відшкодування вартості невід’ємних поліпшень».

Міський голова також додав, що отримані кошти від реалізації цього майна будуть спрямовані на купівлю 20 нових автобусів для створення єдиної комунальної транспортної компанії. Після короткого обговорення цей проект рішення підтримали 27 депутатів.

Ольга Трач