Головна Новини За воду – дві квитанції: чому тернополяни тепер платять за двома лічильниками

За воду – дві квитанції: чому тернополяни тепер платять за двома лічильниками

тариф на воду

За спожиту воду – два рахунки. Тернополяни вже з травня платять окремо за даними лічильника в квартирі, а окремо — за загальнобудинковим лічильником. Ті, хто вже отримав по дві квитанції, обурюються. Кажуть, не розуміють чому мають раптом платити більше.

У водоканалі Тернополя пояснюють, тепер мешканці багатоповерхівок оплачуватимуть також за внутрішньобудинкові втрати води. І це не примха підприємства, а закон України, ухвалений ще в 2017-му році, пише Т1

«Простими словами, для розуміння: якщо по загальному лічильнику будинку подали 1000м3, а в сумі абоненти спожили 900 м3, то різниця 100 м3 розподяляється пропорційно між абонентами за даними їхніх лічильників», — каже начальник відділу розрахунків населення КП “Тернопільводоканал” Руслан Бурмас.

Якщо в багатоквартирному будинку хтось ще не має індивідуального лічильника – різницю за спожиту воду платитиме він. Так було і раніше, пояснюють у водоканалі. Звідки ж береться «втрачена вода»? Причини різні: можуть бути недооблік по квартирних лічильниках, неодночасність подання показників, чи аварійність мереж.

Власне тернополяни не розуміють, чому мають платити за ту воду, яку по великому рахунку ніхто і не використав.