Головна Новини За буліннг дитини нікого не покарали?

За буліннг дитини нікого не покарали?

В березні батьківські спільноти України буквально розривало від інформації про село Перепельники, де вчителька при всіх нагадувала учневі, сину своєї колеги про борг за ремонт класу. Педагогиня навіть вказала суму боргу на табелі.

14 квітня 2021 р. суддя Зборівського районного суду Тернопільської області Чорна В.Г., розглянувши в м. Зборові матеріали, які надійшли з Відділення поліції №2 (м. Зборів) Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області про притягнення до адміністративної відповідальності директором ЗОШ I-III ст..с.Перепельники,за ч.5 ст.173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Із протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що директор ЗОШ I-III ст..с.Перепельники як керівник закладу освіти 15.03.2021 року приблизно о 16.30 год не повідомила про факт вчинення булінгу вчителькою, яка вимагала кошти за ремонт в класі в період з вересня 2020 року до 15 березня 2021 року з малолітнього учня.
В суді директорка школи вину у вчиненому визнала та пояснила,що яккерівник заклад уне повідомила про вчинення булінгу, так як намагалася сама владнати конфлікт, який виник між вчителькою ЗОШ I-III ст с. Перепельники та мамою неповнолітнього також вчителькою початкових класів ЗОШ I-III ст с.Перепельники. 17 березня 2021 року до школи приїхали представники управління культури, освіти, молоді і спорту, праці та соціального захисту населення Зборівської міської ради та керівник районної профспілки із вчителькою та вчителькою проведено бесіди, також провела бесіду з педагогічним колективом школи щодо недопущення подібної поведінки педагогами в майбутньому.

Оскільки, згідно зі ст.26ЗУ «Про освіту» керівник закладу освіти в межах наданих йому повноважень забезпечує створення у закладі освіти безпечного освітнього середовища, вільного від насильства та булінгу (цькування), у тому числі: розглядає заяви про випадки булінгу (цькування) здобувачів освіти, їхніх батьків, законних представників, інших осіб та видає рішення про проведення розслідування; скликає засідання комісії з розгляду випадків булінгу (цькування) для прийняття рішення за результатами проведеного розслідування та вживає відповідних заходів реагування, повідомляє уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України та службі у справах дітей про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти.
Відповідно до п.1ст.247 Кодексу Українипро адміністративніправопорушення провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за відсутності події і складу адміністративного правопорушення.

Щодо вчительки, яка вчиняла булінг поки ніяких рішень немає.