Головна Новини Заява фракції Об’єднання “Самопоміч” в Тернопільській міській раді щодо блокування приміщення...

Заява фракції Об’єднання “Самопоміч” в Тернопільській міській раді щодо блокування приміщення міськради

Сьогодні депутати Тернопільської міської ради – представники фракції Об’єднання “Самопоміч” – Тернопіль вдруге поспіль не змогли потрапити до приміщення Тернопільської міської ради для виконання своїх депутатських повноважень через блокування входу в раду представниками ВО “Свобода” та повідомлення невідомим про нібито замінування приміщення міської ради.

Нас насторожує той факт, що блокувальники після повідомлення про замінування та під час проведення слідчих дій ні на крок не відійшли від дверей міської ради. Це наштовхує на думку, що вони знали, що повідомлення про мінування неправдиве, а скоріш за все самі його здійснили, щоб заблокувати діяльність ради. Сподіваємося що правоохоронці візьмуть у них свідчення, щодо факту неправдивого повідомлення про замінування.

Також нам не зрозуміла пасивність дій правоохоронців в даній ситуації. Правоохоронці не здійснювали ані евакуації, ані загородження небезпечної території, ані відведення громадян від приміщення ради.

Ми не братимемо участі у внутрішньопартійних розбірках жодної з партій, але стоятимемо на забезпеченні законних прав усіх депутатів міськради незалежно від політичної приналежності.

Через неможливість міським головою забезпечити належну організацію сесії та залежність від київського керівництва партії ВО “Свобода”, яке нехтує інтереси тернополян, та ставить їх вище за партійні амбіції, депутати не змогли розглянути важливі для життєдіяльності та розвитку міста питання.