Головна Новини “Захисники генплану” не змогли блокувати питання на сесії

“Захисники генплану” не змогли блокувати питання на сесії

Підприємці та продавці з ринку «Аляска», що на бульварі Куліша, пікетували міську раду 24 лютого. Цього дня під час чергового пленарного засідання депутати планують внести зміни до генерального плану Тернополя. Серед них є й ті, які стосуються зміни цільового призначення ділянки де розташований ринок. Тож люди виступають проти цього і вимагають переглянути внесення змін у містобудівні документи.

«Ми прийшли, щоб висловити протест щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, на якій розташований ринок «Аляска», – каже Ярослав Бойко. – У новому генеральному плані її пропонують оформити, як для житлової забудови. Такою зміною будуть зруйновані всі наші робочі місця, альтернативи нам не пропонують. Раніше казали, що це має бути, як максимум реконструкція ринку, а в новому генплані наша ділянка зазначена, як місце під забудову житлового будинку на 9 чи 12 поверхів. Тому ми виступаємо проти внесення змін до генплану, і щоб його відклали та переглянули, подивилися по кожній ділянці, адже є проблеми також із забудовою парків і скверів. Про те, що змінили цільове призначення ділянки, де розміщений ринок, ми дізналися від депутатів міськради, які теж виступають проти внесення змін у генплан. Наш ринок існує вже біля 20 років, земля там комунальна і вона була передана в оренду під торгівлю на 50 років, тобто у нас все легально.».

Раніше депутат Роман Навроцький зазначав, що буде вносити пропозицію на сесії, щоб питання генерального плану зняти з розгляду. Але під час затвердження порядку денного 14 сесії міськради, такої пропозиції ні від кого не було, тож проект рішення таки мають розглянути.