Головна Новини Захворіли троє дітей: у тернопільському дитсадку розпочали розслідування щодо спалаху кишкової інфекції

Захворіли троє дітей: у тернопільському дитсадку розпочали розслідування щодо спалаху кишкової інфекції

Санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху кишкової інфекції в одному з дитсадків Тернополя розпочали фахівці обласного центру контролю хвороб і Держпродслужби області. Про це розповіла речниця Держпродспоживслужби Наталія Гресько.

Санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху кишкової інфекції в одному з дитсадків Тернополя розпочали фахівці обласного центру контролю хвороб і Держпродспоживслужби області. Зараз вони проводять лабораторні дослідження, повідомила виконувачка обов’язків директорки обласного центру контролю хвороб Оксана Чайчук, повідомляє Суспільне.

За її словами, інфекцію виявили в 3 дітей, причиною спалаху міг стати норовірус. Дві групи дошкільного закладу, в яких перебували діти, закрили.

“Це кишкова інфекція, що викликана норовірусом. Традиційна інфекція для літнього періоду. Зазвичай вона часто є в організованих дитячих колективах. Джерело інфекції важко встановити, бо це вірусна інфекція”, – каже Чайчук.

Нагадаємо, це 2 спалах кишкової інфекції в дошкільних навчальних закладах міста за цей місяць. Перший спалах був 2 серпня. Тоді норовірус виявили в 7 осіб. Серед них – працівник дитсадка, від якого й поширилася інфекція, розповіла речниця Держпродспоживслужби Наталія Гресько. За її словами, працівника відсторонили від роботи, а на завідувача садка склали адмінпротокол за порушення санітарних норм. За це передбачений штраф від 17 до 200 гривень.

За словами Оксани Чайчук норовірус – це інфекція, яка передається контактно-побутовим шляхом. Першим проявом є нудота, спазми в животі, діарея та підвищена температура тіла.