Головна Новини «Затримання на великому хабарі – це не політичне замовлення»

«Затримання на великому хабарі – це не політичне замовлення»

6ca7fe61d5403b551e2c35eb998557c8_MЗатримання високопосадовців на великих сумах хабарів – не політичні замовлення. На цьому наголосив начальник обласної міліції Олександр Богомол під час чергової прес-конференції. Перевірки проводяться по всіх зверненнях громадян щодо неправомірних дій працівників державних установ, органів місцевого самоврядування, незалежно, ні від суми яку вимагають, ні від займаної посади.

«Для того, щоб менше виникало думок у гарячих головах про те, що є замовлення, політичні замовлення, то скажу відкрито: по всіх зверненнях нами буде проводитись об’єктивне розслідування, – зазначив Олександр Богомол. – Якщо хтось вважає, що це політичне замовлення, будь ласка, звертайтеся, ми покажемо це розслідування відкрито, в межах того, що ми можемо показати, щоб всі все правильно зрозуміли. Міліція не занурюється в політику, після Революції це перші півтора року коли ми не занурювалися в політику. На жаль, нас раніше намагалися туди втягнути. Ніяких політичних замовлень немає. Бо тільки є велика сума, то зразу з’являється політичне замовлення. Якщо є кримінальне правопорушення ми його документуємо і направляємо до суду. Суд дасть резюме правильно було чи не правильно, був злочин чи ні, правильно діяли працівник міліції чи неправильно.».

Політичним замовленням називають, зокрема, і затримання заступника міського голови Тернополя. Щоправда за роз’ясненнями тут необхідно звертатися до Головного слідчого управління, оскільки саме вони розслідують це кримінальне провадження.

«Затримання працівника міської ради розслідує Головне слідче управління, – каже начальник УМВСУ в області. – Ми надавали допомогу при проведенні слідчих дій, ту, за якою зверталися до мене представники Міністерства. Спецоперація була законною, тому що у них була ухвала суду, у них був проведений контроль за вчиненням злочину – це надається дозвіл прокуратурою про проведення негласних слідчих дій, які надаються апеляційним судом, в даному випадку, київським. Міліція Тернополя надавала допомогу вже після того, як почалася спецоперація. Мене не повідомляли про це, і правильно робили, я також не повідомляю начальників міліції про спецоперації в районах, тому що існує загроза витоку інформації.».

Олександр Богомол також зазначив, що в області тривають оперативні заходи по керівниках окремих підприємств і по представниках органів місцевого самоврядування у сфері охорони здоров’я та освіти.