Головна Новини Затримання Козака кримінал, а не політика – кажуть у прокуратурі

Затримання Козака кримінал, а не політика – кажуть у прокуратурі

PM991image002Викриття керівника комунального підприємства на отриманні хабара є корупційним злочином, а не кримінальним переслідуванням  – повідомили в прес-службі прокуратури Тернопільскої області.

Упродовж 2013-2014 років слідчим відділом Тернопільського міського відділу міліції розслідувалося два кримінальні провадження за фактами вчинення службовими особами комунального підприємства, очолюваного вищевказаним керівником, кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 239-1 та ч.1 ст.175 КК України (незаконне заволодіння грунтовим покривом земель та невиплата заробітної плати). За результатами досудового розслідування, упродовж 2013-2014 років слідчим відділом прийнято рішення про закриття цих кримінальних проваджень у зв’язку з відсутністю в діях службових осіб ознак вищевказаних злочинів.

Окрім того, у лютому 2014 року процесуальним прокурором закрито кримінальне провадження, розслідуване за фактом вчинення хуліганських дій невідомими особами, які засипали снігом центральний вхід до Тернопільського окружного адміністративного суду, у зв’язку з відсутністю складу злочину.

Водночас, на даний час слідчим відділом прокуратури області розслідується кримінальне провадження стосовно вищезазначеного керівника комунального підприємства за фактом отримання від підприємця неправомірної вигоди у сумі 30 тис. грн.

Органом досудового розслідування зібрано достатньо доказів для повідомлення йому підозри у вчиненні кримінального правопорушення, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.