Головна Новини Засуджені за вбивство Віталія Гнатишина домагаються скасування вироку

Засуджені за вбивство Віталія Гнатишина домагаються скасування вироку

Тернопільський міськрайонний суд ще 11 лютого поставив крапку у справі про зухвале вбивство молодого тернополянина Віталія Гнатишина. Тоді батьки вбитого хлопця зітхнули з полегшенням і повірили в те, що в Україні все ж таки є справедливе правосуддя. Але хлопці, на чиїх руках кров ні в чому не винного Гнатишина, вирішили оскаржувати вирок в апеляційній інстанції, пише Номер 1

Нагадаємо, згідно з рішення міськрайонного суду, Сергія Терендеха та Володимира Біляшевича визнано винними і присуджено 10 і 7 років позбавлення волі відповідно. Тоді рідні, друзі та й усе місто, яке вболівало за те, щоби винні у смерті молодого хлопчини були належним чином покарані, зітхнули з полегшенням. А рівно за місяць батькам повідомили, що на це рішення подано апеляцію. Адвокат Володимира Біляшевича просив про послаблення домашнього арешту, а саме замінити його лише на нічний домашній арешт. Суд відхилив прохання адвоката. Більше того, його представники подали апеляційну скаргу, в якій ішлося про скасування вироку, а саме семи років за гратами для Біляшевича. Чи буде суд прихильний до такої скарги, дізнаємося 23 квітня. Щодо Сергія Терендеха, то він також подав апеляційну скаргу, але засідання щодо її розгляду через відсутність захисника не відбулося.

Батьки Віталія Гнатишина сподіваються, що апеляційний суд перегляне всі матеріали справи, докази та відеоматеріали та винесе справедливе рішення.

Нагадаємо, Віталій Гнатишин був убитий під нічним клубом «Алюр» влітку 2018 року. Хлопець святкував свій день народження. Коли викликав таксі, аби їхати додому, до нього та його друзів підійшли Терендех та Біляшевич. На відео чітко видно, як від удару в голову Віталій похитнувся і раптово впав у кущі. Травма голови була настільки сильною, що мозок у прямому сенсі помер. Сім днів медики боролися за життя Віталія, але серце зупинилося. Хлопець з коми так і не вийшов. Таким чином, медики підтвердили, що смерть наступила на місці трагедії. Смертельного удару в скроню наніс Сергій Терендех. Батьки через свій розпач та біль ні на кого зла не тримають. Мама Віталія, Галина Гнатишин, розповідала, що вона не хоче, аби хлопці ламали собі життя за гратами, адже вони  ще зовсім молоді. Але за таке звірство вони повинні відповідати у повній мірі. Батьки понад два роки ходять по судових процесах і вірять, що правосуддя має бути на їхній стороні.

Соломія Вершигора