Головна Новини Заставний розказав про що говорив при закритих дверях з прокурором

Заставний розказав про що говорив при закритих дверях з прокурором

Під час представлення нового прокурора Тернопільщини, присутніх в залі народних депутатів Юрій Луценко запросив до приймальні прокурора, і запропонував зачекати доки закінчиться брифінг, аби поспілкуватися з народними обранцями.

Роман Заставний поділився з сайтом Реально, про що розмовляв з новопризначеним прокурором області та які месиджі доніс до Юрія Луценка.

– Згадували минуле і плануали майбутнє. Говорили про робочі питання. Бо попередники з 2005 аж включно до 2014 року перетворили нашу область на політичний експеримент, то ж теперішня влада має хоч трохи це компенсувати.

Яке враженя від новопризначеного прокурора?

– Враженя. Є довіра генерального прокурора. Те що людина ззовні і свіжим оком подивиться на ситуацію в області теж плюс. Подивиться критично на всі ці речі. Є можливість того, що зможе навести лад в області. Бо якщо подивитися то, Тернопільщина відноситься до областей де немає якихось одіозних особистостей в прокуратурі, і тут таке сталося. Але область може стати лідером в очищенні рядів прокуратури, прикладом. Адже це загальний клімат в області, який впливає і на можливості ведення бізнесу і залучення інвесторів.

Було цікаво почути чим займається влада в області. І що, ані влада, ані депутати не є корумпованими. Прокурор видно готувався до приїзду в Тернопільську область.

Чи підказували проблемні питання на які слід звернути увагу?

– Є проблеми отримання ліцензій на вирубку лісу і розробку кар’єрів. Обласна рада оперативно проводить ці питання, а докумети в Києві лежать в декого вже і пів року. Бізнес загнали в тінь. Хоча жодного сигналу, що в когось вимагали хабарі нема але і документів нема. Через це постраждали хлопці (прокурор Кременецького району і Теребовлянського) бо в їхніх районах беспорядок, нелегальні вирубки лісів і нелегально діють кар’єри. Хоча ці питання тормозяться в Києві. А це податки, колективи, люди… Думаю, Юрій Віталійович розбереться в цій ситуації дуже скоро…