Головна Новини Зарплати тернополян визначатимуться з урахуванням міжнародних стандартів – Володимир Дзудзило

Зарплати тернополян визначатимуться з урахуванням міжнародних стандартів – Володимир Дзудзило

Уряд запроваджує нову методологію визначення мінімальної заробітної плати з урахуванням міжнародних стандартів. Це здійснюється для того, щоб удосконалити систему оплати праці в Україні. Це одна з основних ініціатив Уряду на 2017 рік. Відтак мінімальна зарплата враховуватиме не лише тарифну частину заробітної плати, а усі її складові.

Згідно з цією пропозицією в Україні анулюється встановлення невиправдано високих зарплат для деяких груп держслужбовців, а також невиправдане зростання податкового навантаження. Мінімальна заробітна плата не буде використовуватись як розрахункова величина при побудові схем посадових окладів – йдеться про суддів, прокурорів, працівників НАБУ, членів Рахункової палати, працівників Державного бюро розслідувань та Національного антикорупційного бюро. Нововведення щодо визначення мінімальної заробітної плати також не буде використовуватися при визначенні плати за надання адміністративних послуг, судового збору, суми податків”, – зазначає керівник секретаріату ТТО Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Володимир Дзудзило.

Паралельно із підняттям мінімальної заробітної плати, Уряд посилює контроль над виконанням законів про працю. “Це здійснюється для того, щоб захистити право громадян України на гідну оплату праці. Що стосується розмірів штрафів для підприємств і відповідальних осіб, у разі порушення трудового законодавства, то вони зростуть удвічі. Зокрема, штраф за нелегальну зайнятість становитиме 30 мінімальних заробітних плат”, – каже Володимир Дзудзило.

Зазначимо, Уряд ініціює підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної зарплати з 1600 (станом на грудень 2016 р) до 3200 гривень.