Головна Новини Зарваниця плакала разом з матерями загиблих у війні з росією синів України

Зарваниця плакала разом з матерями загиблих у війні з росією синів України

У суботу, 27 серпня, Зарваниця заплакала разом з родинами загиблих героїв, які віддали свої життя, у час жорстокої боротьби із російським загарбником, але водночас сповнилася надією, адже кожен, хто з любові до ближнього готовий віддати своє життя, здобуває Царство Небесне. У цей день у Марійському духовному центрі відбулася молитовна зустріч для родин військовослужбовців, загиблих у війні проти окупанта. Участь у зустрічі взяли матері, батьки, дружини та діти героїв. Супроводжував сім’ї о. Микола Квич, головний капелан Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Центральною подією зустрічі стала заупокійна Архиєрейська Свята Літургія, в якій взяли участь родини героїв. Очолив спільну молитву архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) у малій базиліці Зарваницької Матері Божої. Співслужили з митрополитом сотрудники Марійського духовного центру о. Андрій Шалай, о. Микола Медюх, капелан о. Микола Квич та інші душпастирі. Участь у молитві також взяв голова Тернопільської обласної військової адміністрації п. Володимир Труш, разом зі своїми заступниками.

Після Божественної Літургії архиєпископ Василій сердечними словами привітав родини загиблих захисників у домі Пресвятої Богородиці, зазначивши, що Марія, яка пережила смерть свого Сина, зрозуміє кожну матір, батька , дружину й дітей, які втратили на війні найдорожчих. Митрополит висловив щирі співчуття й підтримку та уділив кожному архиєрейське благословення. На завершення у каплиці над джерелом відбулося освячення води. Також владика разом з сім’ями загиблих героїв молилися панахиду за душі всіх військових, які поклали життя за незалежність  і кращу долю України.