Головна Новини Зарваницю представили на з’їзд ректорів Марійського європейського зв’язку у Фатімі

Зарваницю представили на з’їзд ректорів Марійського європейського зв’язку у Фатімі

У паломницькому центрі Фатіми (Португалія) з 26 по 29 вересня проходив зʼїзд ректорів Марійських духовних центрів Європи. Подію приурочили 100-річчю обʼявлення Пресвятої Богородиці 1915-1917 років у Фатімі трьом маленьким пастушкам – дітям Люсії, Жасінті та Франціску. До слова, двох із них – Жасінту і Франціска – Папа Франциск 13 травня цього року проголосив святими.

З благословення Високоприосвященого Архиєпископа і Митрополита Василія (Семенюка) Марійський духовний центр «Зарваниця» представляла делегація з України у такому складі: о.-доктор Іван Січкарик, референт зовнішніх зв’язків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, о. Ігор Засійбіда, адміністратор МДЦ «Зарваниця», та п. Богдан Буртак, мирянин і меценат. Під час зустрічі представники кожного центру мали свою доповідь, почесні делегати мали змогу розповісти слухачам про Зарваницю, як один із найбільших Марійських духовних центрів України та світу.

У з’їзді зокрема взяли участь представники Марійських центрів Мальти, Польщі, Угорщини, Італії, Румунії, Англії, Гібралтару, Ірландії, Франції, Швейцарії, Словенії, Словаччини, Португалії.

Українські делегати отримали особливий подарунок – медаль, яку виготовили з нагоди 100-ї річниці об’явлення у Фатімі. Отець Іван Січкарик відзначає, що «відзнака, яку нам подарував ректор Марійського святого місця у Фатімі Carlos Cabecinhas, зберігатиметься в Марійському духовному центрі Зарваниці».

Темою цьогорічного з’їзду стала «Об’явлення Фатіми для світу сьогодні». За словами о. Івана Січкарика, у спільних засіданнях було відзначено важливість обʼявлення Богородиці у Фатімі для усього світу. «Марія обʼявилась тоді, коли людство переживало страшні події Першої світової війни. Вона подає нові орієнтири в життя, закликає людей, щоб Бог був присутній у всіх сферах їх життя і це є дорога до визволення від гріха та до спасіння».

Наступного року зустріч Марійського європейського зв’язку відбудеться у Словенії, у місті Бреже.

Джерело: tze.org.ua