Головна Новини Заради субсидії жінка “забула” про землю

Заради субсидії жінка “забула” про землю

субсидії

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Тернопільської області відхилила апеляційну скаргу Оксани Г. на вирок Підволочиського районного суду, яким її визнано винною у шахрайстві за ч. 1 ст. 190 КК України, засуджено до 60 годин громадських робіт та стягнуто в інтересах держави понад 7 тис. 990 грн., повідомили в прес-службі апеляційного суду Тернопільської області

             Згідно з вироком суду, наприкінці жовтня 2013 року Оксана Г. звернулась у районне управління праці та соціального захисту населення з проханням призначити її родині як малозабезпеченій державну соціальну допомогу – субсидію.

Працівник установи ознайомив її з умовами призначення допомоги, переліком необхідних документів, надав бланк декларації про доходи та майновий стан осіб, наголосив, що декларація заповнюється власноруч, аналізується і стане визначальною при призначенні державної соціальної допомоги.

Оксана Г. знала, що в приватній власності її чоловіка є земельна ділянка і це може стати підставою для відмови у призначенні субсидії, але не вказала про це у декларації, надавши завідомо неправдиві відомості. У результаті родині Г. як малозабезпеченій з 1 жовтня 2013 року по 31 березня 2014 року незаконно нараховано та виплачено з державного бюджету України соціальну допомогу у розмірі понад 7 тис. 990 грн.

Факт надання недостовірної інформації виявили під час ревізії фінансово-господарської діяльності районного управління праці та соціального захисту населення, про що Оксану Г. було повідомлено з вимогою повернути незаконно отриману державну допомогу, але обвинувачена відмовилась.

В апеляційній скарзі захисник Оксани Г. просив вирок суду скасувати, а справу закрити, зауваживши, що на момент подачі декларації її чоловік ще не отримав документ про право власності на земельну ділянку.

Перевіривши матеріали провадження, колегія суддів прийшла до висновку, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає.