Головна Новини Замість клумб і дерев на окрузі свободівця Сиротюка буде торговиця?

Замість клумб і дерев на окрузі свободівця Сиротюка буде торговиця?

Право оренди майже 54 сотих землі на 15 Квітня може піти з молотка на аукціоні. На ділянці з’явиться ринкова інфраструктура, простіше – торговище. Зараз там, поки що, клумби і дерева, пише 20 хвилин

Платна оренда, однозначно, кращий варіант для бюджету аніж інвестиційний проект чи безоплатне користування. Проте не всі тернополяни, а особливо люди з 15 Квітня, розуміють де саме та земля. Міська рада, коли інформує громаду про земельні питання, які йдуть на сесію, дуже «конкретна». Адреса, точні межі, кадастровий номер – жодного цього орієнтира, нема. Просто площа землі і назва вулиці. Тобто вгадати – практично нереально. А шкода, по тих 54 сотих, які можуть віддати під ринок, такий собі «паравозик» з декількох земельних ділянок. Два з «вагончиків» під самісінькими вікнами двох житлових будинків. Дехто з людей, які там мешкають, про намір влади чули в форматі чуток.

thumb_70671_news_m
– Говорили, що тут будуть торгові ряди, – каже мешканець будинку № 27 по 15 Квітня. – Але я в то не дуже вірив, бо ж як під вікнами можуть щось таке робити? Тут ж клумби, дерева, які від вихлопів і пилюки захищають. Та й є тут ринок збоку, нашо ше один? Якщо міська рада так зробить, то прокляне людей навічно. Ви розумієте, шо таке базар? Жити біля такого – велика біда.
Думку з приводу сесійного питання, яке стосується землі і ринку, спробували почути від міського депутата-мажоритарника Михайла Сиротюка. Трубки чоловік наразі не бере, в соцмережах також «офлайн». Чекаємо на його дзвінок.

Сесія міської ради, нагадаємо, відбудеться 27 лютого о 9 годині…