Головна Новини Замість картоплі житель Тернопільщини виплекав плантацію коноплі

Замість картоплі житель Тернопільщини виплекав плантацію коноплі

Як пояснив власник плантації, дурманом годував свійську птицю. Рекордний посів коноплі виявили поліцейські Теребовлянщини. Замість картоплі, моркви чи буряків житель села Дарахів Теребовлянського району вирощував  коноплю. Чверть гектара присадибної земельної ділянки 33-річний молодик засіяв дурманом.

Факт незаконного вирощування нарковмісних рослин виявили дільничні офіцери поліції під час профілактичних заходів  в рамках операції «Мак».
Як повідомив начальник Теребовлянського відділу поліції Ігор Лисятинський, під час вилучення  посівів коноплі було нараховано 3125 рослин. «Селекціонер» не заперечував, що власноруч засадив ділянку дурманом, пояснив, що рослини використовував для годування свійської птиці, інформує офіційний сайт Національної поліції.
Конопляний урожай поліцейські вилучили. Щодо 33-річного дарахівчанина розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 310 ККУ – незаконне вирощування  конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин. Покарання за такий кримінальний вчинок  – позбавленням волі на строк від трьох до семи років.