Головна Новини Замість будов тернополяни хочуть мати пам’ятники і сквери

Замість будов тернополяни хочуть мати пам’ятники і сквери

Ряд звернень тернополян заслухали депутати міської ради під час пленарного засідання 24 лютого. Деякі з них стосувалися проблемних забудов. Зокрема, тернополяни виступають проти зведення будівель на бульварі Петлюри та вулиці Львівській.

«На бульварі Петлюри планують збудувати готельно-розважальний комплекс, – повідомила представник ініціативної групи жителів бульвару. – Це біля будинку №2, там є пустир, який належить до прибудинкової території. Проти цього ми виступали ще у жовтні минулого року. У статті п’ятій закону України «Про основи містобудування» зазначено наступне: «…урахування державних та громадських інтересів при плануванні та забудові територій; урахування законних інтересів та вимог власників або користувачів земельних ділянок та будівель, що оточують місце будівництва; участь громадян, об’єднань громадян в обговоренні містобудівної документації, проектів окремих об’єктів і внесення відповідних пропозицій до державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій; захист прав громадян та громадських організацій згідно із законодавством.». Жодна із цих вимог не дотримана у нашому випадку. Громадських слухань та обговорень щодо забудови ніхто не проводив.».

Жителі бульвару зібрали близько півтисячі підписів проти будівництва. Замість готельно-розважального комплексу пропонують продовжити реконструкцію бульвару і встановити там пам’ятник Симону Петлюрі.

Схожа ситуація і на вулиці Львівській, 2. Жителі будинку розповіли, що за дев’ять метрів від їхньої багатоповерхівки у невеличкому сквері хочуть побудувати торговий центр. Така будівля за їхніми словами «перекриє людям сонце і кисень». До того, ж вони вже вирішили цей сквер присвятити пам’яті бійців АТО, про що свідчить встановлений там знак.

Щодо обох звернень міський голова Сергій Надал дав доручення вивчити зазначені проблеми на профільній комісії міської ради.