Головна Новини Замміністра молоді і спорту високо оцінив тернопільську молодіжну ініціативу

Замміністра молоді і спорту високо оцінив тернопільську молодіжну ініціативу

Тернопільську молодіжну ініціативу, яка реалізовується упродовж п’яти років, високо оцінив заступник Міністра молоді і спорту України Олександр Ярема. Йдеться про всеукраїнський проект «День кар’єри «ProfitDay». Це серія заходів, які відбуваються у різних містах України і поєднують у собі ярмарок вакансій, тренінги, майстер-класи та презентації від роботодавців. Започаткована ініціатива була у 2013 році в Тернополі у вигляді ярмарку вакансій від роботодавців. Та за п’ять років вона удосконалилася, розрослася і вийшла на всеукраїнський рівень. А останні три роки проект реалізовується за участі Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний центр працевлаштування» та Міністерства молоді і спорту України. Зустріч організаторів заходу із заступником Міністра Олександром Яремою відбулася 10 червня у Тернополі.

«Важливим напрямком нашої діяльності є підтримка і розвиток громадських ініціатив, – сказав Олександр Ярема, заступник Міністра молоді і спорту України. – Щороку міністерство проводить конкурси на підтримку проектів молодіжних організацій. І «ProfitDay» був одним із беззаперечних лідерів, який підтримувався міністерством, і в процесі його реалізації я бачу, що це було правильне рішення. Дуже важливо, що фокус проекту «ProfitDay» спрямований не тільки на молодих людей, які проживають на певній території. Є дуже важливий аспект, з яким зіштовхнулася Україна після агресії Росії на сході України, анексія Криму і таке явища, яке рідко зустрічається у європейських країнах – внутрішньо переміщені особи, тому дуже важливий фокус проекту – тобто співпраця з цією категорією молоді. Важливо також, що проект має різні виміри: не тільки презентація місць куди молода людина може прийти працевлаштуватися, а й майстер-класи, навчання, дискусійні майданчики, спікери. Особливість проекту в тому, що це інтерактивна платформа, яку відвідує велика кількість молодих людей і проект має на меті охопити якомога більшу кількість регіонів України.».

Цього року Дні кар’єри вже відбулися у Луцьку, Харкові, Тернополі, Львові, Вінниці, Дніпрі, Мелітополі, Маріуполі, Сумах. Заплановано провести їх ще у двох містах. І в 2017 році у проекті взяли участь більше 250 компаній-роботодавців, 4500 відвідувачів, 80 тренерів та спікерів.