Головна Новини Заліщицькі поліцейські хотіли оштрафувати чоловіка без маски – суд сказав ні

Заліщицькі поліцейські хотіли оштрафувати чоловіка без маски – суд сказав ні

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

8 квітня 2020 року близько 14 години 30 хвилин ОСОБА_1 рухався пішки по вул.Філатова в м.Заліщики Тернопільської області без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, чим порушив ст.29 Закону України Про захист населення від інфекційних хвороб та постанову Кабінету Міністрів України №255 від 02.04.2020 року, скоївши адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.44-3 ч.1 КУпАП.

Суддя Дудяк С.В. прийняв рішення що провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю, в зв`язку із відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Вказавши, що Відповідно до ст.64 Основного Закону України конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 242527282940475152555657585960616263 цієї Конституції.

В Постанові суду йдеться про те, що чоловік  перебував без вдягнутих засобів індивідуального захисту захисної маски чи респіратора на вулиці міста Заліщики, що не являється громадським місцем в розумінні Закону України та роз`яснень наданих найвищим органом виконавчої влади України, і за таких обставин провадження в даній справі про адміністративне правопорушення слід закрити.