Головна Новини «Залізні коні» зі Збаража служитимуть бійцям на передовій

«Залізні коні» зі Збаража служитимуть бійцям на передовій

tZFgyULiU7AДва автомобілі – ГАЗ-66 та УАЗ, відремонтовані збаразькими майстрами завдяки фінансовій допомозі районного штабу національного спротиву та небайдужих підприємців і громадян, зокрема голови РО «Сприяння обороні України» Богдана Масляного та його однодумців, служитимуть українським військовослужбовцям на фронті, пише Народне слово.

У вівторок у рамках мобілізації санітарну машину ГАЗ-66 передано у розпорядження Збаразько-Лановецького ОРВК. Тепер військовий комісар Сергій Манзюк, відповідно до наказу військового командування, прийматиме рішення куди саме найближчими днями автомобіль вирушить для виконання своїх функцій – евакуації поранених з поля бою.

ГАЗ-66 ремонтували збаражани Андрій та Микола Павлишини з допомогою Андрія Піка, а координував їхню роботу голова ГО «Сприяння обороні України» Богдан Масляний.

-Цей санітарний автомобіль знаходився на балансі Збаразької районної комунальної лікарні, – розповів Богдан Масляний, – оскільки він своє відслужив, то на сесії районної ради був списаний і переданий громадським активістам для ремонту і подальшої передачі в зону проведення АТО. За її, по суті, капітальний ремонт взялися збаражани Андрій і Микола Павлишини. Багато їм допоміг Андрій Пік, фінансову підтримку надав районний штаб національного спротиву, підприємці. Ремонт тривав три тижні. Хлопці спрацювали оперативно і на совість. Тепер цей санітарний автомобіль служитиме там, де у ньому є гостра потреба. Машину обладнано для евакуації поранених з поля бою.