Головна Новини Залишив кошти на адмінматеріалах: у Тернополі нетверезий чоловік намагався підкупити поліцейських

Залишив кошти на адмінматеріалах: у Тернополі нетверезий чоловік намагався підкупити поліцейських

Сьогодні, близько 1-ї години ночі, поліцейські зупинили транспортний засіб ВАЗ 2109 за порушення ПДР — водій не ввімкнув покажчик відповідного повороту. Спілкуючись із кермувальником, патрульні виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з порожнини рота, виражене тремтіння пальців рук та почервоніння обличчя.

Чоловікові запропонували пройти огляд на визначення стану сп’яніння на місці зупинки або в найближчому медичному закладі, однак він відмовився в категоричній формі.

Протягом усього спілкування з патрульними громадянин неодноразово пропонував їм неправомірну вигоду. Інспектори попереджали його про кримінальну відповідальність за такі дії, однак водій не залишав спроб “домовитися”.Урешті, після чергового прохання відпустити порушника за 1000 гривень, кермувальник просто вирішив залишити кошти інспекторам на адміністративних матеріалах. Патрульні зафіксували пропозицію неправомірної вигоди та викликали на місце слідчо-оперативну групу.

На 33-річного громадянина поліцейські склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані сп’яніння)КУпАП та винесли постанову за ч. 2 ст. 122 (Порушення правил користування попереджувальними сигналами).

Транспортний засіб евакуювали на арештмайданчик.Зауважимо, що відповідно до ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України карається штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.