Головна Новини Закривають школи та садочки, але барам та ресторанам працювати дозволили: карантин у...

Закривають школи та садочки, але барам та ресторанам працювати дозволили: карантин у Борщівській ОТГ

25 березня, на фоні зростання кількості хворих на коронавірус, в стінах Борщівської міської ради відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого було прийнято ряд рішень, які мали б забезпечити зниження рівня поширення небезпечної недуги, пише Звістка.

Зокрема, влада громади рекомендує:

Керівникам закладів загальної середньої та позашкільної освіти Борщівської міської ради, Борщівського агротехнічного коледжу, Борщівського професійно-технічного ліцею, освітній процес перевести на дистанційну форму навчання з використанням новітніх інформаційних технологій (без відвідування здобувачами освіти закладів освіти) з 29.03.2021р по 11.04.2021 р.

Керівникам закладів дошкільної освіти Борщівської міської ради призупинити освітній процес з 29.03.2021р. по 11.04.2021 р.

Керівникам суб’єктів господарювання відповідно до виду діяльності (бари, ресторани, кафе) обмежити в часі роботу закладів до 22.00 год. з 26.03.2021 р. по 11.04.2021 р.

Керівникам суб’єктів господарювання відповідно до виду діяльності (спортивних залів, фітнес-центрів, розважальних закладів) призупинити діяльність в період з 26.03.2021 р. по 11.04.2021 р.

Керівникам суб’єктів господарювання відповідно до виду діяльності (які здійснюють автомобільні перевезення пасажирів) забезпечити використання працівниками у період карантину засобів індивідуального захисту (маски), проводити профілактичні дезінфекції автотранспорту з застосуванням дезінфекційних засобів, що зареєстровані в Міністерстві охорони здоров’я України.

Серед переліку рекомендацій та заборон найбільш незрозумілим та обурливим, про що свідчать і коментарі жителів громади, стало рішення комісії дозволити барам, кафе та ресторанам працювати до 22:00, що на фоні закриття садочків та шкіл виглядає дещо абсурдним.

Нагадаємо, сьогодні на Тернопільщині недугу підтвердили у 628 осіб.