Головна Новини Закон дозволив тернополянам відключатися від централізованого теплопостачання

Закон дозволив тернополянам відключатися від централізованого теплопостачання

Сьогодні, 9 листопада Верховна рада країни проголосувала за Новий закон «Про житлово-комунальні послуги». Як з’ясувалося, згідно цього закону, жителі багатоповерхівок по всій країні мають можливість відключитися від централізованого опалення та постачання гарячої води.

Надзвичайно важливим цей закон є і для тернополян, котрі роками оббивали пороги міської ради, щоб “вибити” дозвіл на встановлення індивідуального опалення. Тепер зможе дотриматися своїх передвиборчих обіцянок і мер Тернополя, котрий обіцяв, що з часом будь-хто з тернополян матиме змогу відключитися від централізованого опалення.

Увага, проте не все так просто. Вагомою причиною для видачі такого дозволу буде чимала кількість раніше відключених квартир у будинку.

У багатоквартирних будинках, у яких на день набрання чинності цим Законом не менш як половина квартир та нежитлових приміщень відокремлена (відключена) від мереж централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, власники квартир та нежитлових приміщень, приєднаних до таких мереж, не зобов’язані, але мають право виключно за власним рішенням у встановленому порядку відокремити (відключити) від них свою квартиру чи нежитлове приміщення та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні», – йдеться у тексті закону.