Головна Новини Закарпатські митники нанесли збитки державі у розмірі 15 млн гривень Закарпатські...

Закарпатські митники нанесли збитки державі у розмірі 15 млн гривень Закарпатські митники нанесли збитки державі у розмірі 15 млн гривень

Незаконні дії працівників Закарпатської митниці нанесли значні збитки Бережанському державному підприємству, яке входить до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України.

Йдеться про незаконну зупинку 182 вагонів з деревиною на кордоні у Закарпатській області.
Варто зазначити, що на лісопродукцію є всі необхідні сертифікати, а товар вже пройшов митне оформлення на митницях ДФС у Київській, Житомирській, Рівненській, Львівській, Хмельницькій, Чернігівській та Тернопільській областях.
Окрім цього, всі державні підприємства Держлісагентства знаходяться під «пильним оком» правоохоронних і фіскальних органів, а весь товар, що відпускається державними підприємствами, має спеціальні бирки, за якими можна відслідкувати шлях переміщення деревини.
Станом на 1 липня, збитки від незаконних дій на Закарпатській митниці вже склали майже 15 мільйонів гривень. Це сума за простій вагонів і штрафні санкції за несвоєчасну поставку продукції.
Варто зазначити, що такі проблеми у державних підприємств виникли тільки на кордоні в Закарпатській області.
Дії окремих обласних керівників перешкоджають наповненню державного бюджету, а це ускладнює процес порятунку лісів південно-східних областей України від пожеж.
Додатково повідомляємо, що за перше півріччя 2016 року лісова галузь вже сплатила податків до бюджетів усіх рівнів на суму більш ніж 1,5 млрд гривень.