Головна Новини Закарпатець вдарив лопатою тернополянина і пограбував

Закарпатець вдарив лопатою тернополянина і пограбував

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Тернопільської області залишила без задоволення апеляційні скарги обвинуваченого Чабу П. та його адвоката на вирок Тернопільського міскрайонного суду Тернопільської області від 25 жовтня 2017 року. Повідомляє прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.
Цим вироком 24-річного ніде не працюючого жителя Закарпаття Чабу П. визнано винним за ч.1 ст. 187 КК України (розбій напад, небезпечним для життя та здоров’я) та засуджено до 3 років позбавлення волі.
Згідно з вироком суду, 14 серпня 2016 року потерпілий Василь О. пізно ввечері на одній з вулиць Тернополя познайомився з обвинуваченим Чабу П., який пожалівся, що немає де переночувати. Пошкодувавши незнайомця, чоловік запросив його до себе. Та коли вони зайшли до квартири, 24-річний Чабу П. декілька разів вдарив власника квартири лопатою по голові та, скориставшись його безпорадним станом, забрав його речі та втік. За висновками судово-медичної експертизи, Василю О. було завдано травми середньої тяжкості.
В апеляційній скарзі обвинувачений просив вирок суду скасувати, а кримінальне провадження направити на новий судовий розгляд до суду першої інстанції в іншому складі суду, або пом’якшити покарання. Захисник також просив вирок суду скасувати, а кримінальне провадження закрити за відсутністю в діях його підзахисного складу злочину за ч.1 ст. 187 КК України.
Потерпілий та прокурор вважають вирок суду справедливим.
Заслухавши суддю-доповідача, думку всіх учасників провадження, дослідивши матеріали справи, колегія суддів прийшла до переконання, що апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника задоволенню не підлягають, оскільки суд першої інстанції повно та всебічно проаналізували матеріали справи та виніс законне, обґрунтоване і вмотивоване рішення, а призначене покарання повністю відповідає тяжкості вчиненого злочину та особі винного і підстав для скасування вироку та закриття провадження у справі немає.