Головна Новини Загроза зсуву грунту: негода знесла міст до помешкання добровольця з Тернопільщини

Загроза зсуву грунту: негода знесла міст до помешкання добровольця з Тернопільщини

Микола Жук – житель міста Борщів, показав наслідки негоди, яка на початку серпня пронеслася районом. “Велика вода” знесла йому місток, через який чоловік разом зі сім’єю потрапляв додому. Тепер через прірву, яка утворилась біля будинку, сімейство Жуків вимушені ходити через сусідський двір.

Чоловік відразу написав звернення у міську раду, аби йому допомогли встановити новий міст. Пояснив, саме ця ділянка є комунальною власністю. Після звернення, до Миколи прийшла спеціально створена комісія, для оцінки завданих збитків, повідомляє Тернопіль 1

За словами чоловіка, він підрахував, щоб встановити новий міст до його будинку потрібно більше ніж 200 тисяч гривень. Та таких грошей у нього немає. До того ж, є загроза зсуву грунту. Тому це питання потрібно вирішити якомога швидше. Та у міській раді щодо цієї ситуації лише розводять руками. Мовляв, таких постраждалих від негоди, як Микола Жук, у Борщеві – багато. А щоб допомогти кожному, грошей у бюджеті недостатньо.

Міський голова Ігор Чопик розповів, що вже провели сесію, виділили кошти. Зокрема, відмінили день міста, зняли з адміністрації зарплати своїх. 300 тисяч взяли із резервного фонду. 719 тисяч направили на боротьбу з цією бідою.

Тож сім’я Жуків отримає допомогу від міста у розмірі 20 тисяч гривень. Та від грошей чоловік відмовився. Пояснив, оскільки територія, на якій був міст – є комунальною власністю, вимагатиме до останнього, аби прохід до помешкання забезпечила саме міська рада.

Микода Жук наголосив, що обурений відношенням влади до нього, як до учасника бойових дій.