Головна Новини Загострення прогнозують на кінець листопада, а медиків уже не вистачає: COVID-19 на...

Загострення прогнозують на кінець листопада, а медиків уже не вистачає: COVID-19 на Тернопільщині

Медики області б’ють на сполох. Катастрофічно бракує лікарів, котрі б лікували хворих на коронавірус. По-перше причина у тому, що чимало самих медиків інфікувались. По-друге лікарі відмовляються лікувати ковідних хворих через високий ризик для життя і низькі зарплати, пише ЗЗ

Не вистачає медичних працівників у Тернопільській лікарні швидкої допомоги, обласній, Борщівській, Чортківській Кременецькій лікарнях. Відтак фахівців шукають серед лікарів пенсійного віку та студентів.

«Ми ведемо перемовини із лікарями пенсійного віку, які вже на заслуженому відпочинку, але їхній досвід, бажання може допомогти практичній медицині. Зараз лікувальні заклади формують списки таких лікарів. Це стосується і медичних сестер, і молодших медичних сестер, які будуть мати бажання працювати. Ведуться перемовини і з ректором медичного університету про залучення студентів до боротьби з коронавірусною інфекцією, лікарів-інтернів», – каже заступниця начальника управління охорони здоров’я області Лідія Чайковська.

Епідеміологи прогнозують ускладнення ситуації з коронавірусом наприкінці листопада. Відтак тоді потреба із медичними працівниками ще загостриться. Відтак охочих працювати у лікарнях, просять зголошуватися.