Головна Новини Жінка з Тернопільщини каже, що в неї хочуть забрати дитину

Жінка з Тернопільщини каже, що в неї хочуть забрати дитину

Я зараз в “Домі милосердя” у Чорткові. Тут кажуть, якщо я недобре буду дивитися за дитиною, то мою Ангелінку від мене заберуть, – написала у соцмережі Оксана Гірняк. Жінка переконана, що доглядає малечу належним чином і боїться, що може залишитися без донечки, пише Файне місто.

“Я зараз в дім милосердя в Чорткові тут кажуть якщо я не добре буду дивитися за дитиною то мою Ангелінку від мене заберуть . Місяць який я була в родомі і лікарні я доглядала добре і мені казали що я добре доглядаю і перу”, – написала Оксана Гірняк.

За роз’ясненням цієї ситуації журналісти “Файного міста” звернулися до співзасновниці благодійної організації “Дім милосердя” у м. Чортків, директора центру психологічної допомоги “Родинний затишок” Тетяни Дубини. Жінка підтвердила, що Оксана Гірняк дійсно є їхньою підопічною. Потрапила у заклад давно, ще будучи вагітною.

“У нашому закладі перебувають жінки з непростою долею та різними фізичними та психологічними потребами. Оксана Гірняк потрапила до нас ще будучи вагітною. Проте більше вона була на лікування у медичному закладі, ніж у нас. Жінка постійно нервувала та була неспокійною, через що виникала загроза переривання вагітності. Забрали ми її з вулиці за проханням соціальних служб.

Після народження дитинки Оксана Гірняк перебувала якийсь час у лікарні. Поруч з молодою мамою, за словами Тетяни Дубини, постійно знаходилися медичні працівники, оскільки вона потребувала допомоги. 1 червня жінку виписали і вона повернулася у “Дім милосердя”.

“В понеділок вона до нас приїхала вже немовлятком. Ми одразу зрозуміли, що жінці через певні свої особливості складно буде доглядати за дитинкою. Тому у першу добу з нею поруч постійно перебувала медсестра. Зараз призначено постійний нічний догляд за мамою і дитиною. Оскільки є загроза здоров’ю та життю дитинки, ми будемо звертатися у соціальні служби. Ймовірно, через певні проблеми зі здоров’ям жінка не може належно доглядати за новонародженою”, – каже Тетяна Дубина.

Щодо посту, розміщеного у мережі Фейсбук Оксаною Гірянк, то Тетяна Дубина каже, двері закладу відкриті для всіх. Хто має бажання особисто поглянути, як проживає мама з дитиною, та чи відповідає інформація надана підопічною дійсності, може це зробити у будь -який час.

“Інформація не відповідає дійсності. Жінку ніхто не ображає. Ми хвилюємося як за її життя, так і за життя дитинки. Якщо хтось хоче прийти і переконатися, що жодних порушень з нашої сторони немає, може це зробити. Ми знаходимося за адресою: вулиця Монастирська, 2 у Чорткові. Та й, зрештою, забрати дитину центр не може, немає таких повноважень. Цим займаються соціальні служби.