Головна Новини Журналісти СТБ допомогли монаху з Тернопільщини розшукати рідну маму, якої він ніколи...

Журналісти СТБ допомогли монаху з Тернопільщини розшукати рідну маму, якої він ніколи не бачив

Неймовірну історію розповіли вчора, 23 грудня, під час популярної телепередачі “Один за всіх”, що на телеканалі СТБ. Героєм випуску був 35-річний монах Юрій. Чоловік – колишній вихованець Коропецького інтернату, що на Тернопільщині.

У студії «Один за всіх» Юрій поділився історією пошуку матері. Незважаючи на дорослий вік, зустріч із рідною мамою є найзаповітнішою мрією. Насамперед він Божа дитина, яка мріє побути на руках жінки, що його народила. У дитинстві Юрій часто запитував викладачів, що стало причиною його самотності та чому він живе в інтернаті. Зла ні на кого не тримав, адже завжди відчував у душі любов і прощення. Стати ченцем Юрій вирішив ще у 4-му класі, коли з’явилися перші уроки з релігії. Вже тоді він зрозумів своє покликання – бути монахом.

Після закінчення школи чоловік отримав документ, який засвідчував відмову матері від нього. Але Юрій все своє життя шукає виправдання жінці. Згодом монах знайшов адресу, за якою жила його мама. Проте там його зустріла рідна бабуся, яка попросила онука піти.

один за всіх

Рідна мати, яку вдалося знайти, приїхала на програму. Юрій вирішив поспостерігати за спілкуванням ведучого Михайла Присяжнюка та матір’ю поза межами студії. Жінка ніколи не приховувала, що народила сина. Проте пояснювала його відсутність тим, що він помер. Багато років тому вона вийшла заміж і народила старшого сина. На 8-му місяці вагітності народила Юрія. Але через три дні лікарі повідомили їй, що син не вижив.

один за всіх

Матері показали заяву, в якій вона повідомила, що відмовляється від немовляти. У студії виникло багато запитань, на які відповіді так і не знайшлося. Почерк у документі досить чіткий та виразний, що свідчить про адекватний і свідомий стан.

один за всіх

Тим часом у студію завітали три жінки, які займалися вихованням Юрія. Вони не розуміли, як рідна мати спокійно спала протягом 35 років, не знаючи, що насправді сталося з її дитиною.

один за всіх

Нарешті Юрій вирішив вийти до матері, адже давно її простив. Відбулася зворушлива зустріч, адже мати щиро розкаялася за свій вчинок і попросила вибачення. Монах обійняв рідну матір та зауважив: «Я люблю тебе, мамо, і буду тебе любити доти, доки житиму!».