Головна Новини Жорстоке вбивство на Тернопільщині

Жорстоке вбивство на Тернопільщині

biykaПрокуратура Бучацького району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно двох місцевих жителів у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115, ч.2 ст.289 та ч.1 ст.396 КК України (умисне вбивство, незаконне заволодіння транспортним засобом та приховування злочину).

Як повідомив прокурор Бучацького району Микола Нестер, 5 липня 2015 року місцевий житель під час конфлікту, який виник у нього з вітчимом при розпиванні алкогольних напоїв, наніс останньому близько 20 ударів руками та ногами в різні частини тіла, від яких той помер.

Щоб уникнути відповідальності за скоєння тяжкого злочину, пасинок закопав тіло вітчима за господарською будівлею на території власного господарства. Допомагав йому приховувати сліди вбивства знайомий, який у той день теж розпивав спиртне у будинку.

Після цього обоє молодиків, заволодівши автомобілем вбитого чоловіка, мали намір його продати жителю сусіднього району.

Працівники міліції затримали їх за підозрою у вчиненні вбивства.

13 липня 2015 року прокуратурою Бучацького району повідомлено про підозру одному із затриманих у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 та ч.2 ст.289 КК України (умисне вбивство та незаконне заволодіння транспортним засобом) та судом обрано йому запобіжний захід у виді тримання під вартою, а другому – за ч.2 ст.289 та ч.1 ст.396 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом та приховування злочину) та судом обрано йому запобіжний захід – домашній арешт з використанням електронного засобу контролю.

Триває розслідування кримінального провадження, яке здійснює Бучацький райвідділ міліції.