Головна Новини Жнива на Тернопільщині пройшли без людських втрат

Жнива на Тернопільщині пройшли без людських втрат

Управління Держпраці у Тернопільській області ініціювало проведення спільної наради із керівництвом Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації щодо подальшої співпраці по запобіганню виробничого травматизму на підприємствах сільського господарства в період проведення осінньо – збиральних робіт 2016 року та спільного плану дій на 2017 рік.

На нараді, проведеній в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, обговорено ряд питань. Зокрема:

– організація роботи служби охорони праці Департаменту та районних управлінь агропромислового розвитку;

– організація спільних виїзних нарад у райони області щодо безпечного проведення осінньо – польових робіт;

– проведення безпечних робіт на підприємствах по переробці цукрової сировини.

В.о. начальника Управління Держпраці у Тернопільській області Наталія Рус акцентувала увагу на основних завданнях, обов’язках та напрямах роботи Управління, розширення питань наглядової діяльності, а також фінансові стягнення за порушення трудового законодавства.

Начальник відділу в АПК та СКС, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Тернопільській області Петро Гичка інформував, що 25 – ий рік Незалежності України аграрії Тернопільщини ознаменували вагомими здобутками у сільськогосподарському виробництві.

Жнива-2016 в області пройшли успішно, а врожаю зібрали на 15% більше, як минулого року.

Найкращі результати аграрії області отримали із посіяної озимої пшениці – її зібрали 770 тис. тонн, тобто разом із ярою врожай пшениці на Тернопільщині сягнув 820 тис. тонн.

І особливо відрадним є те, що жнива на полях області пройшли без людських втрат. У цьому є значна заслуга працівників Управління Держпраці в області, які з метою суттєвого зменшення впливу горезвісного людського фактора на стан виробничого травматизму у сільськогосподарському виробництві, поліпшення виробничої і трудової дисципліни регулярно проводили інформаційно-аналітичні і тематичні семінари, наради, «круглі» столи, поширювали передовий досвід кращих колективів та аграріїв, Рекомендації Держпраці щодо недопущення випадків травмування в АПК у літній період, ретельно перевіряли організацію безпеки праці під час проведення жнив та виконання першочергових превентивних заходів, домагалися негайного усунення виявлених порушень і з усією відповідальністю ставилися до безпеки праці на жнивах, збереження життя та здоров’я людей.

Заступник директора Департаменту АПК облдержадміністрації Василь Кічак наголосив на необхідності співпраці та комунікації, які сприяють збереженню життя та здоров’я працівників агропромислового розвитку.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Луй подякував учасникам наради за розуміння ціни життя і здоров’я працівників, наголосив на відповідальності кожного керівника підприємства за створення здорових і безпечних умов праці.