Головна Новини Життя громадського активіста Віталія Ващенка оцінили в 5 тисяч доларів

Життя громадського активіста Віталія Ващенка оцінили в 5 тисяч доларів

26 січня у Зборові відбулося чергове засідання по справі вбивства громадського актвіста Віталія Ващенка.

За інформацією ГО Народна рада було розглянуто три клопотання – підсудного Кондратенка про відновлення матеріалів справи час акції минулого разу (задоволено частково), прокурора про продовження утримання підсудних під вартою на 6о діб (задоволено), підсудного Бабенка про перенесення судового слухання в іншу область, або Київ для забезпечення порядку (відхилене).
У подальшому прокурор зачитував матеріали, які долучає до розгляду під час судового процесу. Для вияснення перебігу подій визначальним для учасників процесу став протокол слідчого експерименту одного із підсудних. Коротко. 19 травня у Тернополі найняли квартиру, причому проживали по двох адресах – вул. Клима Савура та Довженка. 21 травня придбали автомобіль AUDI 80 та затонували скло. 24 травня забрали автомобіль, придбали ноутбук та приїхали у Кременець, залишивши одного із групи. 25 травня налаштували джі-пі-ес для контролю за рухом автомобіля В. Ващенка та знову прибули у Кременець. 26 травня прибули у Кременець (постійно ночували у Тернополі, залишаючи одного із групи). Автомобіль з обідньої пори припаркували по вул. Стрілецька, близько 17:00 відвідали магазин Роксолана, 17:50 покрутилися біля сміттєвих баків та трансформатора, відвідали магазин «Норма», відійшовши у напрямку автомобіля розпили спиртне з одним із місцевих жителів. Близько 21:00-22:00 зайшли на подвір’я В. Ващенка через відкриті ворота. Один із підсудних пішов у гараж, інший захоронився за автомобілем. Почувши шум, обійшов автомобіль та побачив як Віталій прижав «гостя» до капота. Удари палкою ззаду кинули Віталія на землю, а далі …
Всі в один голос стверджують, що було завдання залякати.
Підрахуємо фінанси: близько 50 тис. грн.. – оплата «роботи», 2,5 тис. дол. автомобіль, ноутбук, джі-пі-ес, тонування, найм квартир, бензин, поточні витрати – у 5 тис. доларів не входиться. Чи не завелика ціна для того щоб «налякати»? Що мав знати Віталій, на що/ кого вийти, щоб лише його залякати погодилися викласти таку суму? І наостанок, незважаючи на те, що не наважилися ночувати у Кременці, вели себе викликаючи: були переконані, що нічого з ними у місті не станеться, ситуація під контролем.