Головна Новини Жителі Тернопільщини сплачують чималі штрафи за шахрайство із субсидіями

Жителі Тернопільщини сплачують чималі штрафи за шахрайство із субсидіями

Заліщицький відділ Чортківської місцевої прокуратури  скерував до суду 4 обвинувальних акти у кримінальних провадженнях у бюджетній сфері – за фактами шахрайства при отриманні субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.190 КК України (шахрайство), повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під час  досудового слідства встановлено, що  впродовж  2015-2018 років жителі району приховували факти купівлі автомобілів,  вартість яких перевищувала 50 тис. грн, з метою отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Так, у одному із зазначених кримінальних проваджень, яке перебуває на розгляді суду, особа за 4 роки  незаконно отримала від держави субсидії на суму понад 42 тис., в другому – понад 22 тис. грн.

Всього у ході досудового розслідування вказаних кримінальних проваджень до державного бюджету відшкодовано 96 тис. грн.

Крім того, процесуальні керівники Заліщицького відділу Чортківської місцевої прокуратури здійснюють процесуальне керівництво ще стосовно двох кримінальних проваджень, розпочатих за подібними фактами, внаслідок яких збитки державному бюджету становлять понад 60 тис. грн., пише Свобода

Санкція  ч.1 ст.190 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років.